FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OBASANJO PRIZNAJE KONTAKTE S POBUNJENICIMA

ABUJA, 1. listopada 2004. (Hina/AFP) - Predsjednik Nigerije OlusegunObasanjo priznao je u petak, u govoru prigodom 44. obljetnicenezavisnosti zemlje, da razgovara s pobunjenicima iz delte Nigera kojiprijete naftnoj proizvodnji, ali je obećao da će biti strog sprampotraživanja koja bi se odnosila na opći interes.
ABUJA, 1. listopada 2004. (Hina/AFP) - Predsjednik Nigerije Olusegun Obasanjo priznao je u petak, u govoru prigodom 44. obljetnice nezavisnosti zemlje, da razgovara s pobunjenicima iz delte Nigera koji prijete naftnoj proizvodnji, ali je obećao da će biti strog spram potraživanja koja bi se odnosila na opći interes.

"Razgovaramo s onima...iz delte Nigera, u nastojanju da otvorimo put dijalogu i miru dok oni smatraju da ih je vlast njihove države prevarila", kazao je predsjednik Obasanjo u govoru prigodom 44. obljetnice nezavisnosti Nigerije.

"Vlada poduzima odgovarajuće mjere kako bi ograničila val pretjerane militantnosti i uvjereni smo da će razum pobijediti", dodao je on.

Oružana skupina koja sebe naziva Dobrovoljačkim snagama naroda delte Nigera (NDPVF), pod vodstvom Dokuboa Asarija, zatražila je u ponedjeljak odlazak stranaca koji rade u naftnoj industiji, zaprijetivši da će u protivnom pokrenuti totalni rat protiv nigerijskih vlasti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙