FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU ĆE DONIRATI 200 MILIJUNA EURA ZA OBNOVU IRAKA

TOKIO, 14. listopada 2004. (Hina/AFP) - Europska unija iz svogproračuna za sljedeću godinu namjerava izdvojiti 200 milijuna eura zaobnovu Iraka, objavljeno je u četvrtak u Tokiju, po završetku četvrtedonatorske konferencije za Irak.
TOKIO, 14. listopada 2004. (Hina/AFP) - Europska unija iz svog proračuna za sljedeću godinu namjerava izdvojiti 200 milijuna eura za obnovu Iraka, objavljeno je u četvrtak u Tokiju, po završetku četvrte donatorske konferencije za Irak.

Od navedenih 200 milijuna, 30 će biti izdvojeno za iračke izbore u siječnju, priopćila je Europska komisija. EU je iz svog ovogodišnjeg proračuna Iraku donirala 302 milijuna eura.

Konferencija u Tokiju, u čijem su radu sudjelovali predstavnici 57 država i međunarodnih organizacija, bila je svojevrstan je nastavak konferencije održane prije godinu dana u Madridu, gdje se međunarodna zajednica, predvođena Sjedinjenim Državama, obvezala da će osigurati zajam za obnovu Iraka u iznosu od 13,6 milijardi dolara, a do sada su isplaćene samo 1,3 milijarde.

Europska komisija razumije probleme na koje nailaze Svjetska banka i UN, ali potiče "operativce da učine sve što je u njihovoj mogućnosti kako bi se ubrzala isplata pomoći i uspješno završila obnova Iraka".

Konferencija u Tokiju bila je prvi donatorski skup otkad je koncem lipnja na dužnost stupila privremena iračka vlada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙