FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NATO RAZMATRA MOGUĆNOST BRŽEG DJELOVANJA

LONDON, 12. listopada 2004. (Hina/AP) - Nastojeći okupiti što većibroj vojnika za Afganistan i proširiti misiju u Iraku, ministri obraneNATO-a ovaj će tjedan pokušati pokrenuti reforme koje će Savezuomogućiti bržu mobilizaciju vojnika u operacijama u udaljenijimdijelovima svijeta.
LONDON, 12. listopada 2004. (Hina/AP) - Nastojeći okupiti što veći broj vojnika za Afganistan i proširiti misiju u Iraku, ministri obrane NATO-a ovaj će tjedan pokušati pokrenuti reforme koje će Savezu omogućiti bržu mobilizaciju vojnika u operacijama u udaljenijim dijelovima svijeta.

Očekuje se da će glavnu ulogu u realizaciji misije preuzeti američki ministar obrane Donald Rumsfeld. On će u srijedu i četvrtak razgovarati s ostalim NATO-ovim ministrima na sastanku koji će se održati u Rumunjskoj, prvome koji se organizira u jednoj od sedam istočnoeuropskih zemalja koje su se Savezu pridružile u travnju.

"Mislimo da NATO mora djelovati brže, s više angažmana i političke volje da pomogne afganistanskoj vladi", rekao je američki veleposlanik u NATO-u Nicholas Burns uoči sastanka u sjedištu Saveza u Bruxellesu. Članice NATO-a povećale su broj vojnika u mirovnoj misiji u Afganistanu tijekom proteklog izbornog vikenda sa 6500 na 9000.

Washington želi razgovarati o eventualnoj integraciji NATO-ovih mirovnih snaga u savezničke, po brojnosti veće vojne snage u Afganistanu koje predvode Amerikance, no upozoravaju da bi razgovor mogao početi tek početkom iduće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙