FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski mediji: Žužulov posjet Bruxellesu "poziv u pomoć"

LJUBLJANA,13. listopada(Hina) - Slovenski su mediji u srijedu posvetiliveliku pozornost jučerašnjem posjetu hrvatskog ministra vanjskihposlova Miomira Žužula Bruxellesu ocjenjujući da je bio posvećen ipitanju eventualne arbitraže o graničnim pitanjima sa Slovenijom.
LJUBLJANA,13. listopada(Hina) - Slovenski su mediji u srijedu posvetili veliku pozornost jučerašnjem posjetu hrvatskog ministra vanjskih poslova Miomira Žužula Bruxellesu ocjenjujući da je bio posvećen i pitanju eventualne arbitraže o graničnim pitanjima sa Slovenijom.

Ljubljansko "Delo" to sugerira i naslovom priloga "Poziv u pomoć u sporu sa Slovenijom", te citira Žužulovu izjavu nakon susreta s europskim povjerenikom za vanjsku politiku Chrisom Pattenom da Hrvatska i Slovenija nemaju velike probleme već samo sporove koji izviru još iz vremena bivše Jugoslavije.

Delo prenosi i da je Žužul rekao kako je za obvezujuću primjenu zaključaka međunarodne arbitraže do koje bi došlo ako se ti sporovi ne bi mogli riješiti na prijateljski način.

Bruxelleskoj dopisnici RTV Slovenija Žužul je dao i izjavu u kojoj je odgovorio na pitanje kako gleda na nastup slovenskog ministra vanjskih poslova Ive Vajgla dan ranije na zasjedanju Vijeća ministara EU-a u Luksemburgu.

Žužul je rekao kako je bio iznenađen tim nastupom koji je bio nepotreban i predimenzioniran, te potencijalno otvara Pandorinu kutiju pitanja iz vremena bivše Jugoslavije.

Slovenski mediji izvješća o Žužulovu posjetu Bruxellesu i bilataralne odnose sa Slovenijom svrstavaju u kontekst pristupnog procesa Hrvatske u Europsku uniju, u vezi s čime ističu teškoće vezane s novim izjavama Carle del Ponte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙