FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DONATORI ZA OBNOVU IRAKA SASTAJU SE U SRIJEDU U TOKIJU

BAGDAD, 11. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Međunarodni donatori kojisu obećali milijarde dolara za obnovu Iraka sastaju se ovoga tjedna uTokiju.
BAGDAD, 11. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Međunarodni donatori koji su obećali milijarde dolara za obnovu Iraka sastaju se ovoga tjedna u Tokiju.

Više od 50 zemalja i organizacija, koje su obećale oko 14 milijardi dolara prije godinu dana, sastat će se u Tokiju u srijedu i razmotriti kako bi novac mogao biti konačno potrošen nakon odgoda za koje irački dužnosnici uglavnom okrivljuju nesigurnost.

Među sudionicima bit će Francuska, Njemačka i Rusija - zemlje koje su se protivile prošlogodišnjoj američkoj invaziji na Irak i koje kritiziraju američko poslijeratno upravljanje tom zemljom.

Predstavnici zemalja donatora sastali su se u Madridu prošle godine kada je Washington bio optimističniji glede rata, a kaos u Iraku nije bilo toliko raširen.

Međunarodna krizna skupina sa sjedištem u Bruxellesu priopćila je u svom posljednjem izvješću da su se neslaganja oko rata u Iraku proširila i na obnovu te razrušene zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙