FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SUDAC GARZON TRAŽI IZRUČENJE ČELNIKA ETA-E

MADRID, 8. listopada 2004. (Hina/AFP) - Španjolski sudac BaltasarGarzon izdao je u petak uhidbeni nalog tražeći od Francuske hitnoizručenje prvog čovjeka baskijske separatističke organizacije (ETA)Mikela Albizua Iriartea, zvanog Antza, doznaje se iz pravosudnihizvora.
MADRID, 8. listopada 2004. (Hina/AFP) - Španjolski sudac Baltasar Garzon izdao je u petak uhidbeni nalog tražeći od Francuske hitno izručenje prvog čovjeka baskijske separatističke organizacije (ETA) Mikela Albizua Iriartea, zvanog Antza, doznaje se iz pravosudnih izvora.

Sudac Garzon traži Iriarteovo izručenje zbog "sudjelovanja u oružanoj skupini", no sudski izvori sumnjaju u ishod njegova zahtjeva jer je Antza u Parizu već optužen za slično kriminalno djelo, "vođenje zločinačke udruge terorističkog karaktera". Protiv njegove pratilje, koja je jedna od vođa ETA-e, Soledad Iparraguirre, alias Anboto, Pariz je također podigao optužnicu.

Istodobno je šest od sedam navodnih članova ETA-e, uhićenih ovaj tjedan u španjolskoj Baskiji, pušteno na slobodu, doznaje se također iz sudskih izvora. Sedmi uhićeni u Burgosu, Pedro Maria Alcantarilla, zadržan je u pritvoru bez mogućnosti da bude pušten uz jamčevinu. Za njega se tvrdi da je od ETA-e primio 66.000 eura za izgradnju podrumskog skladišta oružja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙