FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U UMJETNIČKOM PAVILJONU OTVORENA MAJKUSOVA IZLOŽBA

ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Izložba instalacija "Embrio",opatijskog likovnog umjetnika Siniše Majkusa, otvorena je večeras uUmjetničkom paviljonu u Zagrebu.
ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Izložba instalacija "Embrio", opatijskog likovnog umjetnika Siniše Majkusa, otvorena je večeras u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu.

Izloženo je 78 jajolikih žičanih skulptura "prozirnog transparentnog volumena", koje su postavljene na podu izložbenog paviljona, premda su prvotno bile zamišljene kao viseće.

Ravnatelj Umjetničkog paviljona i autor postava Radovan Vuković Majkusovu je estetiku opisao kao materijalizirni grafički znak u prostoru ili kao "grafičku osnovu koja gravitira kiparskom".

Po njemu, to je jedinstvena takva izložba u Umjetničkom paviljonu, kojom se nastojalo "apostrofirati Majkusov doprinos ukupnoj slici suvremenog hrvatskog stvaralaštva".

Majkus (Rijeka, 1962.) diplomirao je 1989. na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Miroslava Šuteja. Od 2001. zaposlen je kao viši asistent na kolegijima crtanja, studija likovne kulture Filozofskog fakulteta u Rijeci. Živi i radi u Opatiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙