FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KIJEV: VRANKOVIĆ NA OTVORENJU IZLOŽBE "HRVATSKA 2004."

ZAGREB/KIJEV, 11. listopada 2004. (Hina) - Državni tajnik zagospodarstvo u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništvaVladimir Vranković sudjelovao je u ponedjeljak u Kijevu na otvorenjuizložbe "Hrvatska 2004", zajedničke izložbe hrvatskih tvrtki.
ZAGREB/KIJEV, 11. listopada 2004. (Hina) - Državni tajnik za gospodarstvo u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Vladimir Vranković sudjelovao je u ponedjeljak u Kijevu na otvorenju izložbe "Hrvatska 2004", zajedničke izložbe hrvatskih tvrtki.

Kako se kaže u priopćenju Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Vranković je prigodom otvaranja izložbe govorio o aktualnoj gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj.

Izložba "Hrvatska 2004" u Kijevu održava se od 11. do 13. listopada u organizaciji Hrvatske gospodarske komore uz potporu hrvatskog veleposlanstva u Ukrajini.

Na izložbi sudjeluje 37 predstavnika hrvatskih tvrtki iz područja prehrambene industrije, drvne, tekstilne i metaloprerađivačke industrije, proizvođača kože i obuće, opreme i strojeva, te predstavnici turističkog sektora.

Tijekom posjeta Kijevu, državni tajnik Vranković susreo se i s ukrajinskim zamjenikom ministra gospodarstva i europskih integracija Valerijem Pjatnickim.

Na sastanku se razgovaralo o sklapanju ugovora o slobodnoj trgovini između Hrvatske i Ukrajine, zaključcima II. zasjedanja Mješovitog međuvladinog hrvatsko-ukrajinskog odbora za gospodarsku suradnju koje je održano u svibnju ove godine u Zagrebu, projektu "Družba Adria", ublažavanju viznog režima između Hrvatske i Ukrajine, te o hrvatskoj potpori Ukrajini za ulazak u članstvo Svjetske trgovinske organizacije.

U 2003. godini ukupna robna razmjena između Hrvatske i Ukrajine iznosila je 46,7 milijuna američkih dolara.

U prvih šest mjeseci 2004. godine ukupna robna razmjena iznosila je 30,57 milijuna američkih dolara, što je 38 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, dodaje se u priopćenju.

(Hina) xpp ymaš

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙