FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OCJENA BUSHOVA PREDSJEDNIŠTVA SVE NIŽA

ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Američki predsjednik George W.Bush i njegov demokratski izazivač senator John Kerry vode izjednačenuborbu za Bijelu kuću, a ocjena Bushova predsjedništva ušla je u opasnonisku zonu, pokazalo je u utorak istraživanje javnoga mnijenjatelevizije CNN, lista USA Today i Gallupa.#L#
ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Američki predsjednik George W. Bush i njegov demokratski izazivač senator John Kerry vode izjednačenu borbu za Bijelu kuću, a ocjena Bushova predsjedništva ušla je u opasno nisku zonu, pokazalo je u utorak istraživanje javnoga mnijenja televizije CNN, lista USA Today i Gallupa.#L#

Istraživanje provedeno u subotu i nedjelju dalo je Kerryju 49 posto potpore vjerojatnih birača, a Bushu 48 posto, dok je neovisni kandidat Ralph Nader dobio 1 posto. Ti rezultati su gotovo nepromijenjeni u odnosu na istraživanje od prije tjedan dana.

Birači su s 45 posto prema 30 posto rekli da je Kerry bio bolji od Busha i u drugoj predsjedničkoj debati prošlog petka, ali to nije izmijenilo utrku između njih dvojice.

Pozitivna ocjena Bushova obnašanja dužnosti predsjednika pala je na 47 posto, što je najniža razina od srpnja. Sve ispod 50 posto smatra se opasnom zonom za aktualnog predsjednika.

Bush je u istraživanju zadržao prednost od 17 posto u odnosu na Kerryja u pitanju borbe protiv terorizma, te 7 posto na pitanju Iraka.

Kerry ima prednost u odnosu na Busha u gotovo svim unutarnjopolitičkim pitanjima, poput gospodarstva i obrazovanja.

Odnos Amerikanaca prema ratu u Iraku je negativan, s 54 posto njih koji kažu da nije bilo vrijedno voditi ga.

Palo je i povjerenje u to da Sjedinjene Države pobjeđuju u ratu protiv terorizma, ali većina ispitanika je i dalje zadovoljna kako se odvija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙