FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAPADNUT PREDSJEDNIK HRVATSKIH NARODNJAKA M. ŽAGAR

ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskih narodnjakaMislav Žagar fizički je napadnut danas oko 10 sati pred ulazom usjedište stranke u zgradi u Vlaškoj ulici, doznaje se u zagrebačkojpoliciji koja za sada nema informacija o težini Žagarovih ozljeda.
ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskih narodnjaka Mislav Žagar fizički je napadnut danas oko 10 sati pred ulazom u sjedište stranke u zgradi u Vlaškoj ulici, doznaje se u zagrebačkoj policiji koja za sada nema informacija o težini Žagarovih ozljeda.

Žagara je napao nepoznati muškarac koji je izašao iz podruma zgrade u Vlaškoj 91 i na stubištu, najvjerojatnije drvenom palicom, udario čelnika Hrvatskih narodnjaka u glavu, nakon čega je pobjegao, izjavila je glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama.

"Žagar ima vidljive ozljede glave, no je li riječ o težoj ozlijedi utvrdit će liječnici", kazala je Vulama. Nije znala reći u koju bolnicu je Žagar prevezen.

Prema opisu koji je policija prikupila, napadač nije bio maskiran, visok je oko 180 centimetara, bio je odjeven u plavu jaknu, a na glavi je imao kapu.

Policija je dojavu dobila telefonom od jedne stanarke zgrade u kojoj se dogodio napad i u kojoj je sjedište Žagarove stranke.

Motiv napada za sada nije poznat, a za nepoznatim napadačem se traga, kažu u policiji kojoj Žagar u posljednje vrijeme nije prijavio nikakve prijetnje.

Mislav Žagar bio je predsjednik zagrebačkog HNS-a iz kojega je izašao krajem veljače ove godine s još 13-ero članova. Svoj su odlazak iz HNS-a tada objasnili "nezadovoljstvom i nedemokracijom unutar stranke" koja se, kako su ocijenili, "udaljila od izvornog narodnjaštva". Krajem ožujka ove godine osnovali su novu političku stranku - Hrvatski narodnjaci, a Žagar je izabran za predsjednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙