FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TURSKI PREDSJEDNIK POTVRDIO NOVI KAZNENI ZAKON

ANKARA, 11. listopada 2004. (Hina/AFP) - Turski predsjednik AhmetNecdet Sezer odobrio je u ponedjeljak novi kazneni zakon koji suzastupnici prihvatili koncem rujna kako bi turske zakone uskladili seuropskim standardima, izvijestila je služba predsjednikova ureda zaodnose s javnošću.
ANKARA, 11. listopada 2004. (Hina/AFP) - Turski predsjednik Ahmet Necdet Sezer odobrio je u ponedjeljak novi kazneni zakon koji su zastupnici prihvatili koncem rujna kako bi turske zakone uskladili s europskim standardima, izvijestila je služba predsjednikova ureda za odnose s javnošću.

"Predsjednik Sezer predao je zakon uredu premijera radi objavljivanja" u službenim novinama, navodi se u priopćenju predsjednikova ureda.

Reforma kojom se iz temelja mijenja kazneni zakon star 78 godina, nadahnut zakonima fašističke Italije, smatra se posljednjom važnom izmjenom turskog zakonodavstva bez koje nije moguć početak pristupnih pregovora između Turske i Europske unije.

Zakon je donesen uoči 6. listopada, kada je objavljeno izvješće Europske komisije koja je zaključila da je Turska ispunila političke preduvjete za početak pristupnih pregovora.

Čelnici zemalja članica EU-a trebali bi na osnovu tog izvješća 17. prosinca odlučivali o tome hoće li pozvati Ankaru za pregovarački stol.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙