FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TURSKI PARLAMENT SASTAO SE ZBOG KAZNENE REFORME

ANKARA, 26. rujna 2004. (Hina/AFP) - Turski parlament sastao se unedjelju na izvanrednoj sjednici kako bi raspravljao o reformikaznenog zakona čije kašnjenje ugrožava turske nade za početakpristupnih pregovora s Europskom unijom.
ANKARA, 26. rujna 2004. (Hina/AFP) - Turski parlament sastao se u nedjelju na izvanrednoj sjednici kako bi raspravljao o reformi kaznenog zakona čije kašnjenje ugrožava turske nade za početak pristupnih pregovora s Europskom unijom.

Prijedlog zakona o kojemu će se raspravljati trebao bi iz temelja promijeniti turski kazneni zakon star 78 godina, nadahnut talijanskim zakonodavstvom i donesen u doba fašističke vladavine Benita Musolinija, i prilagoditi ga europskom.

Spor s EU izazvao je međutim prijedlog konzervativne vlade da se uvede članak o kriminalizaciji preljuba. Prošlog tjedna turski premijer Tayyip Recep Erdogan obećao Bruxellesu da će iz reforme kaznenog zakona biti izbačen sporni članak o preljubu.

Izvješća Europske komisije u kojemu ova treba preporučiti ili odložiti početak pristupnih pregovora s Tuskom bit će objavljeno 6. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙