FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KARZAIJEV SUPARNIK SPREMAN PRIHVATITI REZULTATE IZBORA

KABUL, 11. listopada 2004. (Hina/AFP) - Glavni suparnik dosadašnjegpredsjednika Hamida Karzaia na predsjedničkim izborima u AfganistanuYunus Qanooni, rekao je u ponedjeljak da će prihvatiti rezultateizbora nakon izvješća istražnog povjerenstva o nepravilnostima na kojeje ukazao na dan izbora.
KABUL, 11. listopada 2004. (Hina/AFP) - Glavni suparnik dosadašnjeg predsjednika Hamida Karzaia na predsjedničkim izborima u Afganistanu Yunus Qanooni, rekao je u ponedjeljak da će prihvatiti rezultate izbora nakon izvješća istražnog povjerenstva o nepravilnostima na koje je ukazao na dan izbora.

"Dogovorili smo pokretanje neovisnog povjerenstva koje će istražiti nepravilnosti na izborima", izjavio je on novinarima nakon sastanka s američkim veleposlanikom Zalmayom Khalilzadom i šefom misije Ujedinjenih naroda u Afganistanu Jeanom Arnaultom.

"Kako bih poštivao volju milijuna Afganistanaca i naše nacionalne interese, prihvatit ću rezultate izbora nakon istrage i glasat ću", izjavio je kandidat koji je odbio glasati u subotu.

"Želimo da izvješće neovisnog povjerenstva bude objavljeno prije rezultata izbora", dodao je.

U subotu su nešto prije zatvaranja biračkih ureda 14 od 18 kandidata, među kojima i Qanooni, tražili poništenje izbora koje su ocijenili nelegitimnim.

Tri kandidata su u nedjelju ipak izjavila da su spremni prihvatiti zaključke eventualnog istražnog povjerenstva.

Izborno povjerenstvo je objavilo u ponedjeljak da će tri stručnjaka, od kojih će dvojicu predložiti Ujedinjeni narodi i jednog EU, istražiti optužbe kandidata.

Prebrojavanje glasova će početi tek nakon prvih zaključaka stručnjaka, precizirao je zamjenik predsjednika izbornog povjerenstva Ray Kennedy.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙