FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCHROEDER SMATRA DA JE KARZAI POBJEDNIK IZBORA

KABUL, 11. listopada 2004. (Hina/DPA) - Njemački kancelar GerhardSchroeder u ponedjeljak je u Kabulu izjavio kako smatra da ćeprivremeni afganistanski predsjednik Hamid Karzai biti pobjednik prvihslobodnih predsjedničkih izbora organiziranih u Afganistanu ovajvikend.
KABUL, 11. listopada 2004. (Hina/DPA) - Njemački kancelar Gerhard Schroeder u ponedjeljak je u Kabulu izjavio kako smatra da će privremeni afganistanski predsjednik Hamid Karzai biti pobjednik prvih slobodnih predsjedničkih izbora organiziranih u Afganistanu ovaj vikend.

"Mislim da će on pobijediti i to u prvom krugu", rekao je Schroeder nakon sastanka s Karzaijem.

Schroederov posjet Afganistanu prati kritika nekih kandidata na predsjedničkim izborima koji su ocijenili da to znači potporu njemačkog kancelara Karzaiju.

Kandidat Mir Mohammad Mahfuz Nedahi izjavio je da Schroederov posjet, dok još traje prebrojavanje glasova, znači kako njemački kancelar predviđa da će Karzai pobijediti.

"Njemačka daje sto posto potpore američkoj politici ovim posjetom", rekao je Nedahi.

Rezultati izbora bit će poznati 30. listopada.

Njemački je kancelar kazao kako ga kritika ne uznemirava nazivajući izbore "povijesnim pomakom" i značajnim korakom prema demokraciji i stabilnosti.

Schroeder je također Karzaiju kazao kako će Njemačka nastaviti potporu ratom razrušenoj zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙