FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Masne mrlje na Dunavu kod Aljmaša

OSIJEK,11. listopada(Hina) - Na Dunavu kod Aljmaša mještani su danasuočili masne mrlje u dužini od 20 do 30 i širini oko 30 metara i otome izvijestili mjerodavne službe, a po prvim podatcima riječ je orabljenu ulju za čišćenje brodova.
OSIJEK,11. listopada(Hina) - Na Dunavu kod Aljmaša mještani su danas uočili masne mrlje u dužini od 20 do 30 i širini oko 30 metara i o tome izvijestili mjerodavne službe, a po prvim podatcima riječ je o rabljenu ulju za čišćenje brodova.

Kako je javio Državni centar za obavješćivanje mrlja se uvukla u jednu ovalu.

Državni vodopravni inspektor Marijan Halvaks za Hinu je izjavio kako je "obišao teren i odmah izdao nalog Hrvatskim vodama da koordiniraju akciju uklanjanja mrlja u kojoj će sudjelovati i radnici Vodogradnje".

Mrlje će se ukloniti mehanički i, kako je rekao inspektor Halvaks, "ne bi trebalo biti ekološke opasnosti za riblji fond". Dodao je kao se "ispituje izvor onečišćenja" te kako se pretpostavlja da je riječe o tzv. ivasolu ili rabljenu ulju za čišćenje brodova.

"Možda su ga ispustili oni koji na Dunavu drže čamce, ali se ne isključuje ni mogućnost da potječe od nekog broda koji je plovio Dunavom", kazao je.

(Hina) xvs yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙