FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MANILA: UZROK POTONUĆA TRAJEKTA PODMETNUTA BOMBA

MANILA, 11. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Bomba koju je podmetnulamilitantna muslimanska skupina Abu Sayyaf uzrok je potonućafilipinskog trajekta na kojem je u veljači živote izgubilo više od 100ljudi, priopćila je u ponedjeljak vlada.
MANILA, 11. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Bomba koju je podmetnula militantna muslimanska skupina Abu Sayyaf uzrok je potonuća filipinskog trajekta na kojem je u veljači živote izgubilo više od 100 ljudi, priopćila je u ponedjeljak vlada.

Abu Sayyaf, skupina za koju se vjeruje da je povezana s al'Qaidom, preuzela je odgovornost za napad ali je vlada u početku tvrdila da je uzrok potonuća trajekta "Superferry 14" nesretan slučaj.

"Riješili smo slučaj trajekta. Danas su podignute optužnice protiv šestorice počinitelja. Radi se o istim ljudima odgovornima za otmicu 17 Filipinaca u ljetovalištu Dos Palmas 2001. godine", izjavila je predsjednica Gloria Macapagal Arroyo.

Miniranje trajekta "Superferry 14", koji je potonuo u zaljevu Manile, najgori je teroristički napad u Aziji od bombaških napada na Baliju 2002. godine u kojima je poginulo 202 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙