FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAPATERO POZIVAO ETA-U DA ODUSTANE OD NASILJA

MADRID, 10. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Španjolski premijer JoseLuis Rodriguez Zapatero pozvao je u nedjelju baskijsku separatističkuskupinu ETA-u da odustane od svojih daljnjih akcija nakon uhićenjaosobe za koju se vjeruje da je vođa te organizacije.
MADRID, 10. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Španjolski premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero pozvao je u nedjelju baskijsku separatističku skupinu ETA-u da odustane od svojih daljnjih akcija nakon uhićenja osobe za koju se vjeruje da je vođa te organizacije.

Zapatero je ocijenio da je ETA dobila ozbiljan udarac nakon policijske akcije provedene prošli tjedan u Francuskoj i Španjolskoj, tijekom koje je uhićena 21 sumnjiva osoba, a među njima i muškarac za kojeg se vjeruje da je vođa skupine, Mikel Albisu Iriarte poznatiji pod nadimkom Mikel Antza.

"Želim poručiti teroristima ETA-e da imaju samo jedan put pred sobom, a to je konačna predaja oružja i prekid nasilja u Baskiji i u cijeloj Španjolskoj", kazao je Zapatero na sastanku Socijalističke stranke održane u Santiagu de Composteli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙