FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UHIĆEN PRVI ČOVJEK POLITIČKOG KRILA ETA-E

BORDEAUX, 3. listopada 2004. (Hina/AFP) - Prvi čovjek političkog krilaETA-e Mikel Albizu Iriarte zvan Antza i njegova supruga SoledadIparragirre Genetxea poznata kao Anboto, uhićeni su u nedjelju uSalies de Bearnu na jugozapadu Francuske u velikoj protuterorističkojoperaciji, doznaje se iz obaviještenog izvora.
BORDEAUX, 3. listopada 2004. (Hina/AFP) - Prvi čovjek političkog krila ETA-e Mikel Albizu Iriarte zvan Antza i njegova supruga Soledad Iparragirre Genetxea poznata kao Anboto, uhićeni su u nedjelju u Salies de Bearnu na jugozapadu Francuske u velikoj protuterorističkoj operaciji, doznaje se iz obaviještenog izvora.

Nakon policijske provjere, njihovi su otisci prstiju poslani u Madrid, odakle je službeno potvrđeno da je doista riječ o dvoje čelnika ETA-e za kojima se traga već niz godina.

Antza (43) se smatra vođom političkog krila od 1992., a Anboto, njegova žena i majka njihova sina, zapovjednicom takozvane "legalne" ETA-ine komandoske skupine.

U travnju ove godine, velika operacija organizirana u Saint Michelu na jugozapadu zemlje radi uhićenja tog povijesnog čelnika organizacije završila je neuspjehom. No, u akciji je ipak otkrivena velika ETA-ina tvornica oružja.

Prema izjavi španjolskog ministarstva unutarnjih poslova, 21 osoba je privedena tijekom današnje operacije, dvadeset na jugu Francuske i jedna u Španjolskoj. Francuski policijski izvor je izvijestio da je privedeno 17 osoba.

Velika zajednička francusko-španjolska antiteroristička operacija protiv baskijske separatističke organizacije ETA počela je u nedjelju ujutro na jugozapadu Francuske i u središnjoj Španjolskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙