FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BAGDAD: 17 MRTVIH U BOMBAŠKOM NAPADU NA POLICIJSKU AKADEMIJU

BAGDAD, 10. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Najmanje 17 osoba ubijenoje u nedjelju u napadu automobilom bombom blizu ministarstva nafte ipolicijske akademije u Bagdadu, objavio je glasnogovornikministarstva.
BAGDAD, 10. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Najmanje 17 osoba ubijeno je u nedjelju u napadu automobilom bombom blizu ministarstva nafte i policijske akademije u Bagdadu, objavio je glasnogovornik ministarstva.

"Čini se da je bomba prerano eksplodirala ispred akademije. Većina poginulih su slučajni prolaznici, uključujući sedam žena", rekao je glasnogovornik Assem Jihad.

Ranije je objavljeno da je eksploziju izazvala raketa.

Napad se dogodio u dijelu grada u kojem je smješteno nekoliko ministarstava, među kojima ministarstvo nafte, vodoprivrede i trgovine.

U trenutku eksplozije pred policijskom akademijom bili su postrojeni novaci, pa pretpostavljamo da su oni bili metom napada, dodao je Jihad.

Američka vojska istovremeno je objavila vijest o još dvije eksplozije automobila bombe. Prva je odjeknula istočno od Bagdada u trenutku prolaska američke vojne ophodnje, pri čemu je jedan vojnik ozlijeđen. Druga bomba je eksplodirala sat vremena poslije u bagdadskoj četvrti Sadr City odnijevši živote trojice Iračana, potvrdilo je Zapovjedništvo američke vojske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙