FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TAJVAN POZVAO KINU NA SMANJENJE NAPETOSTI

TAIPEI, 10. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Tajvanski predsjednik ChenShui-bian iskoristio je u nedjelju govor u povodu Nacionalnog danakako bi pozvao Kinu na dogovor oko zajedničkih "pravila ponašanja"koja bi smirila napetosti u Tajvanskom tjesnacu.
TAIPEI, 10. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Tajvanski predsjednik Chen Shui-bian iskoristio je u nedjelju govor u povodu Nacionalnog dana kako bi pozvao Kinu na dogovor oko zajedničkih "pravila ponašanja" koja bi smirila napetosti u Tajvanskom tjesnacu.

Chen je rekao da bi obje strane trebale ozbiljno razmotriti kontrolu naoružanja i poduzeti konkretne korake za smanjenje tenzija u tjesnacu, kojeg brojni analitičari smatraju jednim od najopasnijih kriznih žarišta u Aziji.

"Obje bi strane dugoročno trebale okončati neprijateljstvo u Tajvanskom tjesnacu i kroz dijalog uspostaviti povjerenje", izjavio je Chen.

Otkako se Tajvan otcijepio u građanskom ratu 1949. godine, Kina taj otok smatra provincijom koju treba vratiti matici zemlji, bude li potrebno i silom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙