FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WEN JIBAO: UJEDINJENJE S TAJVANOM SIGURNO ĆE SE OSTVARITI

PEKING, 30. rujna 2004. (Hina/AFP) - Nacionalno ujedinjenje sTajvanom je cilj koji će se sigurno ostvariti, izjavio je u četvrtakkineski premijer Wen Jiabao u govoru održanom uoči 55. godišnjiceosnivanja Narodne Republike Kine.
PEKING, 30. rujna 2004. (Hina/AFP) - Nacionalno ujedinjenje s Tajvanom je cilj koji će se sigurno ostvariti, izjavio je u četvrtak kineski premijer Wen Jiabao u govoru održanom uoči 55. godišnjice osnivanja Narodne Republike Kine.

"Naš sveti cilj - potpuno ujedinjenje domovine mora se ostvariti i bit će sigurno ostvareno", rekao je on pred okupljenima u Velikoj palači naroda na trgu Tiananmen.

Organiziran je prijem kojemu je prisustvovalo nekoliko stotina visokih kineskih dužnosnika te predstavnici diplomatskih službi.

Kineski premijer istaknuo je kako će Kina nastaviti "čuvati nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet zemlje odlučno se boreći protiv separatističkih snaga koje se zauzimaju za neovisnost Tajvana".

Odnosi između Pekinga i Taipeija postali su još zategnutiji nakon što je kineska vlada optužila tajvanskog predsjednika Chena Shuija-biana da vodi politiku proklamiranja službene neovisnosti Tajvana, koji je politički odvojen od Kine više od pola stoljeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙