FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAVRŠNA IZJAVA ČELNIKA EURO-AZIJSKOG SUMMITA

HANOI, 9. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Čelnici euro-azijskogsummita objavili su u subotu u Hanoiu završnu izjavu o različitimtemama, od sigurnosti do gospodarske suradnje i pozvali novu članicuMyanmar da počne s političkim reformama.
HANOI, 9. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Čelnici euro-azijskog summita objavili su u subotu u Hanoiu završnu izjavu o različitim temama, od sigurnosti do gospodarske suradnje i pozvali novu članicu Myanmar da počne s političkim reformama.

Vezano za Sjevernu Koreju, čelnici su izrazili snažnu potporu denuklearizaciji korejskog poluotoka kroz multilateralne mirovne pregovore.

Potvrdili su predanost otvorenoj i fer međunarodnoj trgovini u okviru Svjetske trgovinske organizacije i zauzeli se za jačanje trgovine i investicija između Europe i Azije.

Euroazijiski političari snažno su poduprli borbu protiv međunarodnog terorizma, ali prema principima zacrtanim u Povelji UN-a.

Sa summita je poslana poruka i o potrebi koordiniranog djelovanja na zaštiti okoliša i na spriječavanju međunarodnog kriminala.

Završnog dana summita Europska unija zaključila je pregovore s Vijetnamom o njegovu ulasku u WTO, čime je nestala glavna prepreka ulasku te države u WTO do 2005. godine.

Iako je riječ o velikom uspjehu, Vijetnam tek očekuju bilateralni pregovori sa svakom od 147 članica Svjetske trgovinske organizacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙