FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZRAELCI UBILI DVOJICU PALESTINACA U GAZI

GAZA, 2. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Dvojica palestinskihmilitanata ubijena su, a četvero ih je ranjeno u subotu rano ujutro uzračnom napadu izraelskih snaga na izbjeglički kamp Jabalya u pojasuGaze, objavili su očevici.
GAZA, 2. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Dvojica palestinskih militanata ubijena su, a četvero ih je ranjeno u subotu rano ujutro u zračnom napadu izraelskih snaga na izbjeglički kamp Jabalya u pojasu Gaze, objavili su očevici.

Izraelska vojska, koja je ovoga tjedna pokrenula veliku operaciju na sjeveru Gaze, zasad nije komentirala događaj. Izraelci su od utorka u tom području usmrtili najmanje 47 Palestinaca.

U kampu Jabalya živi oko 100.000 Palestinaca, a Izraelci vjeruju da je među njima mnogo militanata odgovornih za raketne napade na Izrael.

Washington je u petak zatražio da izraelska vojska u svojoj masovnoj operaciji u Gazi primjenjuje samo proporcionalnu silu i izbjegava civilne žrtve, a međunarodni je Crveni križ izrazio zabrinutost razvojem nasilja u području.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙