FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U JAPANU OBJEŠEN UBOJICA 8 DJECE

TOKIO, 14. rujna 2004. (Hina) - Dvojica zatvorenika su obješena uutorak ujutro u Japanu, među kojima jedan ubojica djece osuđen nasmrt nakon što je nožem ubio osam školaraca u školi u Osaki 2001.godine.
TOKIO, 14. rujna 2004. (Hina) - Dvojica zatvorenika su obješena u utorak ujutro u Japanu, među kojima jedan ubojica djece osuđen na smrt nakon što je nožem ubio osam školaraca u školi u Osaki 2001. godine.

Mamouru Takuma (40) ušao je 8. lipnja 2001. u elitnu osnovnu školu u Osaki, na zapadu Japana i ubio 7 djevojčica i jednog dječaka.

Duševni bolesnik je na početku svog procesa tvrdio da je "mogao ubiti puno više djece da je otišao u vrtić", te da je spreman platiti za svoje zločine.

Motivirala ga je želja za osvetom prema društvu nakon 4 neuspjela braka, drži sudac. Ipak se u zatvoru u prosincu 2003. ponovno vjenčao.

Drugi jutros obješen zatvorenik je bivši šef japanske mafije koji je na smrtnu kaznu osuđen jer je 1988. naručio pogubljenje trojice kriminalaca.

Ministarstvo pravosuđa je potvrdilo vješanja, ali ne i identitet osuđenika.

Nakon što je Japan 1993. ukinuo moratorij na smrtnu kaznu, do sada je u zemlji pogubljeno 46 osoba.

Amnesty International je u priopćenju osudio dva vješanja, optuživši vlasti da su izvela ta pogubljenja "bez ranije najave i za vrijeme ljetne stanke" kako bi izbjegli parlamentarnu raspravu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙