FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UBOJICA ANNE LINDH U BOLNICI ZBOG DEPRESIJE

STOCKHOLM, 20. rujna 2004. (Hina/AFP) - Ubojica bivše švedskeministrice vanjskih poslova Anne Lindh premješten je u psihijatrijskubolnicu zbog pogoršana mentalnog zdravlja, javljaju u ponedjeljaklokalni mediji.
STOCKHOLM, 20. rujna 2004. (Hina/AFP) - Ubojica bivše švedske ministrice vanjskih poslova Anne Lindh premješten je u psihijatrijsku bolnicu zbog pogoršana mentalnog zdravlja, javljaju u ponedjeljak lokalni mediji.

Mihajlo Mihajlović (25) primljen je u subotu hitno na odjel psihijatrije sveučilišne bolnice Huddinge, na jugu Stockholma, rezerviran za zatočenike, kazao je novinarima direktor kaznionice u kojoj je zatočen unazad godinu dana.

Po pisanju popularnih dnevnika Aftonbladet i Expressen, Mihajlović je nekoliko dana odbijao uzimati lijekove za smirenje i liječnici su ocijenili da bi si mogao oduzeti život.

Mihajlović je napao nožem Annu Lindh 10. rujna 2003. godine u Stockholmu. Ministrica je podlegla ranama drugi dan ujutro. Mihajlović je uhićen dva tjedna kasnije nakon dojave.

Osuđen je na doživotni zatvor na prvostupanjskom sudu a potom na zatočenje u psihijatrijskoj ustanovi, nakon odluke prizivnog suda.

Nanovo će mu se suditi sljedećih mjeseci budući da je Vrhovni sud Švedske odlučio prošlog tjedna odgovoriti na žalbe obrane i optužbe.

Tužiteljstvo se obratilo Vrhovnom sudu zahtijevajući ponovno doživotni zatvor. Obrana se pak Sudu obratila osporavajući presudu zbog ubojstva izrečenu u prethodna dva procesa. Mihajlovićev odvjetnik Peter Althin tvrdi kako ovaj nije namjeravao ubiti Annu Lindh te da je u trenutku zločina bolovao i još uvijek boluje od teškog psihičkog poremećaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙