FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KNJIGA ANĐELKA MILARDOVIĆA "POD GLOBALNIM ŠEŠIROM"

ZAGREB, 8. listopada 2004. (Hina) - Nakladnik Centar za politološkaistraživanja predstavio je u četvrtak navečer u knjižari Megastore uZagrebu knjigu ogleda iz politologije i sociologije politike AnđelkaMilardovića "Pod globalnim šeširom - Društva i države u tranziciji iglobalizaciji".
ZAGREB, 8. listopada 2004. (Hina) - Nakladnik Centar za politološka istraživanja predstavio je u četvrtak navečer u knjižari Megastore u Zagrebu knjigu ogleda iz politologije i sociologije politike Anđelka Milardovića "Pod globalnim šeširom - Društva i države u tranziciji i globalizaciji".

Knjiga "Pod globalnim šeširom" (328 str.) u četiri temeljna poglavlja obrađuje raskole, usitnjavanje i budućnost Europe kao regije globalnoga sela, tranziciju u regijama globalnoga sela, globalizaciju i "glokalizaciju" (izraz kojim označava globalnu lokalizaciju), sintetički okvir odnosno epilog, trendove i scenarij budućnosti.

Na kraju knjige objavljeni su mali "rječnik globalnoga šešira" i bibliografija.

O knjizi su govorili sociolozi Slavko Kulić, Ivan Rogić i književnica Julijana Matanović.

Autor nije podlegao apologiji desnog ili lijevog dogmatizma, dogmi o kapitalu i globalizaciji nasilja ovisničkih društava, rekao je Slavko Kulić i dodao kako takva društva koriste silu uvjetovanjem krutih direktiva kao suvremenih oblika staljnizma 21. stoljeće.

Ivan Rogić je rekao da je autor ponudio uvjerljivu analitičku panoramu suvremenih procesa i njihovih međuodnosa. Pritom ima potrebu istaknuti kako se analitička pretraga tranzicije zbiva u okvirima predloška kojeg naziva tranzitologijom, istaknuo je Rogić.

Anđelko Milardović (1956.) je profesor politologije na Hrvatskim studijama. Objavio je više knjiga, a među njima i "Uvod u politologiju".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙