FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fassbinderova serija "Berlin Alexanderplatz" i ciklus madžarskog filma

ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Na programu je kina Tuškanac od 5.do 9. listopada Fassbinderova televizijska serija "BerlinAlexanderplatz" i ciklus madžarskoga filma.
ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Na programu je kina Tuškanac od 5. do 9. listopada Fassbinderova televizijska serija "Berlin Alexanderplatz" i ciklus madžarskoga filma.

Trinaest epizoda i dvosatni epilog slavne televizijske serije R. W. Fassbindera "Berlin Alexanderplatz", snimljene po romanu Alfreda Doeblina (1878.-1957.), o Berlinu s kraja tridesetih godina prošlog stoljeća po prvi se put prikazuje u kinu.

Madžarska će kinematografija biti predstavljena recentnim uspješnicama Arpada Sopsitsa "Napušteni", Petera Bacsoa "Tinjajuća cigareta", Roberta Koltaija ""Csocso, živio 1. maj" i Gyule Gulyasa "Svjetlo na tvom obrazu".

U dječjem terminu, subotom u 17 sati, nastavlja se u Tuškancu prikazivanje najznačajnijih hrvatskih filmova za djecu. U prvom terminu na programu je film "Imam dvije mame i dva tate", Kreše Golika.

Filmski program realizira Hrvatski filmski savez u suradnji s Hrvatskom kinotekom, Goethe institutom i Veleposlanstvom Republike Madžarske.

Ulaz je slobodan, a strani filmovi imaju i hrvatske i engleske titlove.

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙