FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GOODYEAR LIGA - CIBONA SLAVILA U JAZINAMA, PORAZI ZAGREBA, SPLITA I ŠIBENKE

ZAGREB, 6. listopada (Hina) - Na otvaranju četvrtog izdanja košarkaškeGoodyear lige od pet hrvatskih predstavnika jedinu pobjedu upisali sukošarkaši Cibone VIP, dok su Zadar, Zagreb, Split Croatia osiguranje iŠibenka Dalmare natjecanje otvorili porazima.
ZAGREB, 6. listopada (Hina) - Na otvaranju četvrtog izdanja košarkaške Goodyear lige od pet hrvatskih predstavnika jedinu pobjedu upisali su košarkaši Cibone VIP, dok su Zadar, Zagreb, Split Croatia osiguranje i Šibenka Dalmare natjecanje otvorili porazima.

Cibona VIP je u hrvatskom derbiju pred 3.500 gledatelja u Jazinama pobijedila Zadar 88:79 (17:26, 18:21, 27:12, 26:20). Domaćin je u prve dvije četvrtine pokazao daleko bolju igru. Zadrani su prvu dionicu završili sa devet, a drugu sa 12 koševa prednosti. No, "vukovi" su u trećoj četvrtini preokrenuli rezultat i došli do prvog vodstva 55:54. Cibona je treću četvrtinu dobila rezultatom 27:12 i vratila meč u neizvjesnost. Prednost od 12 koševa iz prvog poluvremena Zadar nije mogao sačuvati na krilima jednog raspoloženog igrača u nastavku - Jakova Vladovića. U nastavku utakmice gledali smo izjednačenu igru sve do tri minute prije kraja, kada je pri rezultatu 73:73 Branimir Longin ubacio sedam uzastopnih koševa (od svojih devet) za Cibonu i tako presudio svom bivšem klubu. Najefikasniji u redovima zagrebačke momčadi bili su Žižić (17), Štimac (14) i Vranković (14), dok su Zadar predvodili Vladović (20), Hill (16), te Naglić (11).

Zagreb je poražen u dvorani u Trnskom pred 500 gledatelja od Geoplin Slovana 68:72 (13:24, 21:15, 19:12, 15:21). Najefikasniji u redovima Zagreba bili su Marko Tomas (18) i Krunoslav Simon (12), dok su goste predvodili Dean Oliver (26) i Saša Dončić (11).

Dvoboj između beogradskog Partizana i Šibenka Dalmare bio je neizvjesna u prve dvije četvrtine, no domaćin je u trećoj dionici napravio 16 razlike i pitanje pobjednika je bilo odlučeno. Šibenku su predvodili Denis Toroman (18) i Dwayne Broyles (16), jedina dva igrača s dvoznamenkastim brojem koševa. Najefikasniji u redovima domaćina bili su Dejan Milojević (21) i Vule Avdalović (14).

Poraz je upisao i Split Croatia osiguranje u Sarajevu protiv Bosne (70:83). Bosna je dominirala od prve minute i njezina pobjeda nije bila upitna. Bio je to prvi poraz Splićana u posljednjih pet ogleda protiv Bosne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙