FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POWELL POZVAO ARAFATA DA PREPUSTI NADZOR

NEW YORK, 23. rujna 2004. (Hina/AFP) - Američki državni tajnik ColinPowell zatražio je u četvrtak od predsjednika Palestinske samoupraveJasera Arafata da prepusti nadzor nad sigurnosnim službama, istaknuvšida o tomu ovise mirovni napori međunarodne zajednice.
NEW YORK, 23. rujna 2004. (Hina/AFP) - Američki državni tajnik Colin Powell zatražio je u četvrtak od predsjednika Palestinske samouprave Jasera Arafata da prepusti nadzor nad sigurnosnim službama, istaknuvši da o tomu ovise mirovni napori međunarodne zajednice.

"Gospodine predsjedniče, hoćete li ostati u času kada Palestinci pate, kada je teško ići naprijed s mirovnim smjernicama (međunarodni mirovni plan), kada je teško ostvariti ono za što vi tvrdite da je vaš san, državu za palestinski narod i kada cijela međunarodna zajednica čeka kako bi razgovarala s vama", kazao je Powell.

"Međunarodnoj zajednici je dosadilo da stalno pomaže palestinskom narodu kojemu je pomoć očajnički potrebna, sve dok ne vidimo političku reformu i odlučnost same palestinske vlasti da se preustroji", kazao je.

Međunarodni kvartet o izraelsko-palestinskom sukobu (UN, SAD, EU, Rusija) izrazio je žaljenje u priopćenju što nije ostvaren "veći napredak" u uspostavi mira.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙