FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POLICAJAC UKRAO I PRODAO KOLEGIN PIŠTOLJ

ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Zagrebački policajac (38)osumnjičen je da je u lipnju ove godine kolegi iz postaje ukraoslužbeni pištolj i prodao ga poznaniku za pet tisuća kuna, doznaje sedanas u policiji.
ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Zagrebački policajac (38) osumnjičen je da je u lipnju ove godine kolegi iz postaje ukrao službeni pištolj i prodao ga poznaniku za pet tisuća kuna, doznaje se danas u policiji.

Nestanak pištolja "Glock 19" 15. lipnja ove godine prijavio je 32-godišnji policajac policijske postaje Maksimir, rekavši da mu je oružje tijekom noći nestalo iz ormara u postaji.

Nestali pištolj pronađen je tri mjeseca kasnije, kada su policajci u Sesvetama legitimirali 22-godišnjaka i kod njega pronašli identični "Glock" izbrušenih serijskih brojeva.

Da se radi o ukradenom pištolju sa sigurnošću je utvrđeno nakon vještačenja u policijskom Centru za kriminalistička vještačenja, gdje je otkriven originalni serijski broj. Policija je potom krenula u potragu za kradljivcima pištolja i identificirala dvije osobe koje su ga posjedovale i prodale.

Svi tragovi na koncu su doveli do 38-godišnjeg policajca, djelatnika iste postaje u kojoj je pištolj ukraden.

Po riječima glasnogovornice zagrebačke policije Gordane Vulame, 38-godišnji policajac je osumnjičen da je pištolj nakon krađe prodao za pet tisuća kuna poznaniku koji ga je dalje preprodao.

Dodala je da je protiv policajca, koji je zbog kaznenog djela teške krađe priveden istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda, pokrenut i stegovni postupak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙