FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ATENTATI U INDIJI: NAJMANJE 44 MRTVA I VIŠE OD 100 RANJENIH

GUWAHATI, 2. listopada 2004. (Hina/AFP) - Najmanje su 44 osobeubijene, a 118 ih je ranjeno u subotu u nizu bombaških napada ipuškaranju na sjeveroistoku Indije, području koje je često poprišteetničkih sukoba, priopćila je policija i mjesni dužnosnici.
GUWAHATI, 2. listopada 2004. (Hina/AFP) - Najmanje su 44 osobe ubijene, a 118 ih je ranjeno u subotu u nizu bombaških napada i puškaranju na sjeveroistoku Indije, području koje je često poprište etničkih sukoba, priopćila je policija i mjesni dužnosnici.

Tri snažne eksplozije prvo su pogodile Dimapur, trgovačko središte države Nagaland, u kojima je poginulo najmanje 26 osoba, a 86 je ranjeno, među kojima ih je nekoliko u kritičnom stanju, priopćio je predsjednik tamošnje vlade Neibhiu Rio. Eksplozije su se dogodile na željezničkom kolodvoru i na tržnicama.

U susjednoj državi Assam 18 je osoba ubijeno u pucnjavi i u eksplozijama, izvijestila je policija.

Nepoznati su napadači otvorili vatru na prolaznike u selu Makri Jhora, 290 kilometara zapadno od glavnog grada države Assam. U pucnjavi je ubijeno jedanaest, a ranjeno je desetak osoba, kako javlja policija.

Isti su napadači zatim ubili četvoricu seljana u obližnjoj šumi.

Povrh toga, dvije su osobe ubijene, a deset ih je ranjeno u dvjema eksplozijama u okrugu Bongaingaon, također u državi Assam, a u ranijoj eksploziji u toj državi smrtno je stradala jedna, a ranjeno je sedam osoba.

Policija izvješćuje o još dvjema eksplozijama u kojoj ima četvero ranjenih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙