FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN UPOZORAVA ITALIJU ZBOG IMIGRANATA

RIM, 5. listopada 2004. (Hina/AR) - Visoko povjereništvo Ujedinjenihnaroda za izbjeglice uputilo je u utorak notu Italiji zbog njezinanepridržavanja međunarodnih konvencija u odnosu prema imigrantima kojidolaze posljednjih dana na otoke Lampedusu i Siciliju, te je zatražilood talijanske vlade poštivanje prava imigranata prema Ženevskojkonvenciji.
RIM, 5. listopada 2004. (Hina/AR) - Visoko povjereništvo Ujedinjenih naroda za izbjeglice uputilo je u utorak notu Italiji zbog njezina nepridržavanja međunarodnih konvencija u odnosu prema imigrantima koji dolaze posljednjih dana na otoke Lampedusu i Siciliju, te je zatražilo od talijanske vlade poštivanje prava imigranata prema Ženevskoj konvenciji.

Talijanska ministarstva unutarnjih poslova i obrane odmah su odgovorila da će nastaviti s programom hitnog vraćanja tajnih imigranata s otoka Lampeduse zrakoplovima u Libiju. U utorak bi prema najavama trebalo biti vraćeno 180 ilegalnih imigranata. Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da se oni vraćaju na osnovi talijansko-libijskog sporazuma.

Talijanska vlada desnog centra premijera Silvija Berlusconija notom je upozorena da se ne pridržava konvencija o zaštiti izbjeglica i njihovu pravu traženja političkog azila. U noti se također navodi da unatoč velikom pritisku kojem je izložena Italija zbog vala izbjeglica, vlada mora poštivati međunarodne konvencije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙