FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KERRY: BUSHOV RAT U IRAKU BEZ KRAJA I KONCA

NEW YORK, 20. rujna 2004. (Hina) - Demokratski kandidat za Bijelu kućuJohn Kerry upozorio je u ponedjeljak na rizik od "rata u Iraku kojemse ne nazire kraj" ukoliko predsjednik George W. Bush ne donese niz"hitnih" odluka kako bi spriječio "neuspjeh" u toj zemlji, javljajuagencije.
NEW YORK, 20. rujna 2004. (Hina) - Demokratski kandidat za Bijelu kuću John Kerry upozorio je u ponedjeljak na rizik od "rata u Iraku kojem se ne nazire kraj" ukoliko predsjednik George W. Bush ne donese niz "hitnih" odluka kako bi spriječio "neuspjeh" u toj zemlji, javljaju agencije.

"Invazija Iraka izazvala je krizu povijesnih razmjera, i ukoliko se politika ne promijeni svjedočit ćemo ratu bez kraja i konca", rekao je Kerry u New Yorku i pozvao na "raspravu o Iraku", prenosi AFP.

On je ocijenio da su Bushove pogreške u stvari "kolosalni promašaji u prosuđivanju s katastrofalnim posljedicama".

AP je javio da Kerry smatra kako je potrebno poduzeti sljedeće mjere da bi se spriječila daljnja katastrofa u Iraku: zatražiti veću pomoć od drugih zemalja, poboljšati obuku iračkih snaga sigurnosti, osigurati beneficije iračkom narodu kroz provedbu plana obnove zemlje i učiniti sve kako bi se sljedeće godine, kao što je i obećano, održali demokratski izbori.

Kerryjev govor na sveučilištu u New Yorku tempiran je za dan uoči Bushovog govora u Općoj skupštini UN-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙