FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Meandar objavio knjigu "Jutarnji ogled o arhitekturi" Krešimira Rogine

ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - U Meandrovoj ediciji Intermediaobjavljena je knjiga "Jutarnji ogledi o arhitekturi", arhitektaKrešimira Rogine.
ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - U Meandrovoj ediciji Intermedia objavljena je knjiga "Jutarnji ogledi o arhitekturi", arhitekta Krešimira Rogine.

"Hrvatska je arhitektonska publicistika imala, i ima, čitav niz kvalitetnih autora, međutim ono što Roginu izdvaja od svih ostalih, nije samo njegova sposobnost zdrave argumentacije, dobre informiranosti, sjajnog stila, već nešto što nadilazi sve što sam spomenuo", ističe povjesničar umjetnosti Zvonko Maković.

Po njegovim riječima Rogina se u svojim kritikama, kronikama, esejima, pa i polemikama, prepoznaje po savršenoj usklađenosti svih tih osobina, no njegova bogata sposobnost asocijacija, povezivanja naoko neočekivanih elemenata u cjelinu, a da pritom bude iznimno uvjerljiv, daje mu kvalitetu koja se obično zove osobnim - i to velikim stilom!

Knjiga "Jutarnji ogled o arhitekturi" Krešimira Rogine ima 515 stranica, a popraćena je brojnim fotografijama i portretima.

Krešimir Rogina (Rijeka, 1959.) školovao se na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu te je pohađao poslijediplomski studij teorije arhitekture kod Ranka Radovića u Beogradu.

Od 1979. kontinuirano radi s Vinkom Penezićem. Šest puta su nagrađeni na natječajima u Japanu. Nositelji su srebrne medalje svjetskog bijenala Interarh u Sofiji 1987. i velike nagrade Beogradskog salona arhitekture 1988. za plivalište Mladost u Zagrebu, nagrade “Viktor Kovačić” 1997. za “dvogodišnji opus realizacija i promicanje hrvatske arhitekture u svijetu”, “Bernardo Bernardi” 1997. za enterijer bistroa Elite te nagrade “Vladimir Nazor” 2002. za stambenu zgradu za smještaj stradalnika Domovinskog rata u Vukovaru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙