FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA PONEDJELJAK, 4. LISTOPADA

ZAGREB, 3. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 4. listopada.
ZAGREB, 3. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 4. listopada.

SOFIJA - Izaslanstvo Hrvatskog sabora na čelu s predsjednikom Vladimirom Šeksom, koje boravi u službenom posjetu Bugarskoj od 3. do 5. listopada, sastat će se s predsjednikom bugarskog parlamenta Ognjanom Gerdžikovom, bugarskim predsjednikom Georgijem Prvanovim, predsjednikom vlade Simeonom Sakskoburggotskim i potpredsjednikom vlade Plamenom Panajotovim. Također će razgovarati s čelnicima Odbora za europske integracije i Odbora za vanjsku politiku, obranu i sigurnost. Teme razgovora bit će bilateralni odnosi i mogućnosti njihovog daljnjeg produbljivanja, prvenstveno s obzirom na to da obje države intenzivno rade na ostvarenju strateškog cilja pristupanja Europskoj uniji, a jedna od važnih tema bit će i bugarska iskustva o tijeku priprema ulaska u punopravno članstvo NATO-a.

ZAGREB - Hrvatski premijer Ivo Sanader primit će latvijsku ministricu kulture Helenu Demakovu (10,00 sati, Trg sv. Marka 2, zgrada Vlade).

WASHINGTON - Potpisivanje sporazuma o suradnji između Hrvatske banke za obnovu i razvitak i MIGA-e, institucije u okviru Svjetske banke koja promiče strana ulaganja u zemljama u tranziciji i razvoju.

BEOGRAD - Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte sastat će se s predsjednikom državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozarom Marovićem, ministrom vanjskih poslova Vukom Draškovićem, srbijanskim predsjednikom i premijerom Borisom Tadićem i Vojislavom Koštunicom, te članovima Nacionalnog vijeća za suradnju s ICTY-jem.

PRIŠTINA - Njemački ministar obrane Peter Struck posjetit će Kosovo.

STRASBOURG - Posjet turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana Strasbourgu na poziv Vijeća Europe gdje će se obratiti Parlamentarnoj skupštini.

BUDIMPEŠTA - Nova mađarska vlada na čelu s premijerom Ferencom Gyurcsanyjem položit će prisegu.

MOSKVA - Posjet palestinskog premijera Ahmada Koreija Rusiji.

PRAG - Posjet njemačkog kancelara Gerharda Schroedera.

STOCKHOLM - Proglašenje dobitnika Nobelove nagrade za medicinu.

PNOM PENH - Kambodžanska nacionalna skupština ratificirat će zakon o upostavi suda za bivše čelnike Crvenih kmera.

PUSTINJA MOJAVE - Prva privatna svemirska letjelica s pilotom, SpaceShipOne treći će put pokušati izvesti svemirski let kako bi zaradila 10 milijuna dolara koje daje zaklada Ansari X Prize u cilju podsticanja svemirskog turizma.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Vedrana Mrša

Prije podne: Duška Gerić Koren

Poslije podne: Maša Taušan

Navečer: Srđan Baković

Tel: ++385-1-48-08-645

Fax: ++385-1-48-08-822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙