FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LOKALNI I POKRAJINSKI IZBORI U SRBIJI

BEOGRAD, 3. listopada 2004. (Hina) - U Srbiji se u nedjelju održavadrugi krug izbora za predsjednike općina i gradonačelnike, a uVojvodini i za pokrajinsku skupštinu.
BEOGRAD, 3. listopada 2004. (Hina) - U Srbiji se u nedjelju održava drugi krug izbora za predsjednike općina i gradonačelnike, a u Vojvodini i za pokrajinsku skupštinu.

U većini gradova i mjesta bira se između Demokratske stranke Borisa Tadića, sadašnjeg predsjednika Srbije, i Srpske radikalne stranke haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Neposrednim glasovanjem se biraju gradonačelnici Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca, kao i predsjednici 145 općina u Srbiji, dok se u Vojvodini bira još 60 zastupnika pokrajinskog parlamenta.

Prema procjenama analitičara, najneizvjesnija će situacija biti u Beogradu i Novom Sadu.

U prvom krugu izbora, održanom 19. rujna, najviše glasova u Beogradu je dobio kandidat Demokratske stranke, dok je onaj Srpske radikalne stranke dobio tri posto manje. U Novom Sadu radikali su dobili oko deset posto glasova više od kandidata demokrata.

Nakon prvog kruga, u kojem su kao dvije najjače stranke izašli DS i radikali, Vojislav Koštunica, čija je stranka bila treća, pristao je podržati kandidate DS-a tamo gdje im konkuriraju radikali.

U Vojvodini su izbori održani po proporcionalnom sustavu pa je izabrana polovica ukupnog sastava skupštine koja ima 120 zastupnika.

Biračka mjesta zatvaraju se u 20 sati, a prvi neslužbeni i privremeni rezultati očekuju se u nedjelju oko 22 sata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙