FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 9,30 SATI

ZAGREB, 3. listopada 2004. (Hina) - Vijesti iz Hrvatske do 9,30 sati.
ZAGREB, 3. listopada 2004. (Hina) - Vijesti iz Hrvatske do 9,30 sati.

SLAVONSKI BROD - U Slavonskom Brodu sinoć je počinjeno dvostruko ubojstvo i pokušaj ubojstva, a osumnjičenik za ta kaznena djela - 29-godišnji I.M. iz Slavonskoga Broda je uhićen, doznaje se u policiji. Hicima iz pištolja on je ubio oca i maćehu, a teško ranio svoga kuma, koji je u kritičnom stanju. Prema prvim informacijama, sinoć oko 22 sata I.M. je ispred Mjesnog doma "Ante Starčević" u brodskoj Osječkoj ulici s dva hica iz pištolja u glavu teško ranio kuma. Nakon dojave o pucnjavi policija ga je uhitila kod Željezničkog kolodvora. Ubojica je priznao da je prije toga ubio oca i maćehu.

ZAGREB - Sindikati obrazovanja i znanosti najavili su jednodnevni štrajk upozorenja za utorak, 5. listopada, na Svjetski dan učitelja, jer su nezadovoljni odnosom Vlade prema toj djelatnosti, zbog čega njihove plaće za drugim javnim službama zaostaju 12 posto. Po najavama sindikalnog vodstva, njihovi članovi u utorak neće raditi ni u osnovnim i srednjim školama niti u visokoškolskim ustanovama, a nosit će istaknute bedževe s natpisom "Preokrenimo Hrvatsku za znanje i kvalitetno obrazovanje".

Mato Elkaz, predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja, kaže da će prosvjetni radnici članovi sindikata u ponedjeljak obavijestiti učenike o predstojećem štrajku. Na dan štrajka brigu o djeci preuzet će ravnatelji, a sindikalci neće pozivati djeci da u utorak ne dolaze u školu.

ZAGREB - Zbog odrona kamenja prekinut je promet na silaznoj cesti s autoceste Rijeka-Zagreb prema Crikvenici i otoku Krku, izviejstio je Hrvatski autoklub u osam sati. Magla jutros smanjuje vidljivost u većem dijelu unutrašnjosti, na cestama kroz Liku i Gorski kotar te mjestimice u Istri. Na područjima s maglom kolnici su mokri i skliski. Na graničnim se prijelazima promet odvija nesmetano, bez čekanja. Trajekti plove redovito na svim linijama.

ZAGREB - U većini kopnenih krajeva ujutro i dio prijepodneva magla ili niski oblaci. Sredinom dana promjenjivo oblačno, ponegdje uz malo kiše, uglavnom u sjeverozapadnom području, Gorskom kotaru i Lici, a poslijepodne se očekuje postupno razvedravanje. Na Jadranu sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar većinom slab, na otvorenom moru srednjeg i južnog Jadrana poslijepodne umjeren sjeverozapadnjak, a potkraj dana na sjevernom Jadranu bura. Najviša temperatura od 17 do 21, na Jadranu od 23 do 27 Celzijevih stupnjeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙