FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AMERIČKE ROCK ZVIJEZDE PJESMOM PROTIV BUSHA

PHILADELPHIA, 3. listopada 2004. (Hina/dpa) - Pozivom na glasovanjeprotiv američkoga predsjednika Georgea Busha na izborima u studenome,američka rock-legenda Bruce Springsteen u subotu je otvorio najvećukampanju za smjenjivanje predsjednika koju su glazbenici ikadpokrenuli.
PHILADELPHIA, 3. listopada 2004. (Hina/dpa) - Pozivom na glasovanje protiv američkoga predsjednika Georgea Busha na izborima u studenome, američka rock-legenda Bruce Springsteen u subotu je otvorio najveću kampanju za smjenjivanje predsjednika koju su glazbenici ikad pokrenuli.

Tisuće obožavatelja došle su na rasprodani koncert u centru Wachovia u Philadelphiji slušati Springsteena kako pjeva američku himnu i zatim jedan od svojih najvećih hitova, "Born in the U.S.A."

Prije nego što je Springsteen završio dvosatni nastup, pridružio mu se Michael Stipe iz grupe REM i pozvao publiku da pomogne završiti rat i "riješi se luđaka koji vodi državu".

Ovaj je koncert bio prvi u turneji od 37 nastupa nazvanih "Glasujte za promjenu" što će idućih nekoliko tjedana proći kroz nekoliko neodlučnih američkih država. Nastupit će više desetaka američkih rock i pop-zvijezda koje podržavaju demokratskoga kandidata Johna Kerryja.

Dok su Springsteen i REM nastupali u Philadelphiji, u državi Pennsylvaniji istodobno se održavalo još šest koncerata: nastupali su Dixie Chicks, the Dave Matthews Band, Bonnie Raitt, John Mellencamp, Pearl Jam i mnogi drugi, svi besplatno.

Nakon Pennsylvanije, turneja "Glasujte za promjenu" ide u Ohio, Floridu, Michigan, Iowu i Wisconsin. Akcija završava koncertom u Washingtonu koji će prenositi televizija. Očekuje se da će izvođači prikupiti oko deset milijuna dolara za političke organizacije MoveOn i America Coming Together.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙