FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CBS: DOKUMENTI O BUSHU NISU AUTENTIČNI

NEW YORK, 20. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Televizijska kuća CBSpriopćila je u ponedjeljak da je bila zavedena glede autentičnostidokumenata koje je objavila, a koji govore da je predsjednik George W.Bush služio u nacionalnoj gardi kako bi izbjegao rat u Vijetnamu, inajavila je pokretanje unutarnje istrage.
NEW YORK, 20. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Televizijska kuća CBS priopćila je u ponedjeljak da je bila zavedena glede autentičnosti dokumenata koje je objavila, a koji govore da je predsjednik George W. Bush služio u nacionalnoj gardi kako bi izbjegao rat u Vijetnamu, i najavila je pokretanje unutarnje istrage.

"Na temelju onog što sada znamo, CBS News ne može dokazati autentičnost tih dokumenata, što je jedini prihvatljivi novinarski standard za opravdanje njihova korištenja u izvješću", navodi se u priopćenju CBS-a. "Nismo ih trebali koristiti. To je bila pogreška zbog koje duboko žalimo".

Odvojenim priopćenjem oglasio se voditelj urednik Dan Rather koji se ispričao za "pogrešku u prosudbi" i rekao je da je CBS News bio zaveden glede ključnog pitanja, a to je kako je njihov izvor došao u posjed tih dokumenata.

CBS je prošli tjedan objavio dokumente preminulog pukovnika iz 70-ih godina, zapovjednika gardijske eskadrile, prema kojima se Bush službovanjem u teksaškoj nacionalnoj gardi okoristio kako bi izbjegao rat u Vijetnamu. The Washington Post je, međutim, napravio analizu i objavio da su dokumenti krivotvoreni.

CBS je prije pet dana tvrdio da su dokumenti autentični i da dolaze iz povjerljivog izvora. U njima stoji da je Bush mlađi izbjegavao službu i izgubio status pilota u Gardi jer nije izvršio naredbu da se podvrgne liječničkom pregledu i nije uspio dosegnuti potrebne standarde.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙