FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SANADER: lokalni izbori će biti u redovitom roku

DONJA BISTRA,, 2. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik hrvatske VladeIvo Sanader najavio je večeras da će se lokalni izbori održati usvibnju iduće godine u redovitom zakonskom roku otkloništvi tako, kakoje rekao, neke špekulacije da bi mogli biti raspisani i prije.
DONJA BISTRA,, 2. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader najavio je večeras da će se lokalni izbori održati u svibnju iduće godine u redovitom zakonskom roku otkloništvi tako, kako je rekao, neke špekulacije da bi mogli biti raspisani i prije.

Sanader je to rekao na prigodnoj svečanosti u Donjoj Bistri prigodom dovršenja asfaltiranja većine prometnica u toj općini.

Svaka općna koja dokaže da može djelovati samostalno, treba za to dobiti priliku, istaknuo je Sanader, zauzevši se za daljnju decentralizaciju i poštivanje načela supsidijarnosti, odnosno da broj općina ne određuje država ili županije.

U Hrvatskoj ima oko 430 općina.

Načelnik Općine Bistra Krešimir Gulić, rekao je da je u toj općini dosad asfaltirano 60 od predviđenih 80 ulica, odnosno više od 15 kilometara prometnica, te da je u to uloženo osam milijuna kuna, koje su osigurali država, Županija, Općina i građani.

Bistra je status općine dobila 1995. i od tada je učinjeno vrlo mnogo na izgradnji komunalne infrastrukture, rekao je Gulić.

Podsjetio je da će se 20. siječnja 2005. na sjevernozapadnoj strani Medvednice, koji pripada bistarskoj općini, održati natjecanje u Svjetskom skijaškom kupu za žene.

Svečanosti su također bili nazočni predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnsoti Jadranka Kosor, ministar kulture Božo Biškupić, saborski zastupnik i počasni građanin Bistre Ivan Jarnjak te drugi saborski zastupnici iz tog kraja.

Općina Bistra se nalazi u sjeverozapadnom dijelu Zagrebačke županije, a teritorijalnim ustrojem iz 1995. i Zakonom o Zagrebačkoj županiji izdvojena je iz područja Grada Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙