FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BIH: PROSJEČAN ODZIV BIRAČA DO 12 SATI 20 POSTO

SARAJEVO,2. listopada 2004.(Hina) - Odziv glasača na općinskim izborimakoji se u petak održavaju u Bosni i Hercegovini bio je do 12 satinešto veći od 20 posto i može se smatrati zadovoljavajućim, izjavilaje u Sarajevu članica Izbornog povjerenstva BiH Lidija Korać.
SARAJEVO,2. listopada 2004.(Hina) - Odziv glasača na općinskim izborima koji se u petak održavaju u Bosni i Hercegovini bio je do 12 sati nešto veći od 20 posto i može se smatrati zadovoljavajućim, izjavila je u Sarajevu članica Izbornog povjerenstva BiH Lidija Korać.

Prema podacima prikupljenim sa nešto više od četiri tisuće biračkih mjesta u BiH, tijekom prijepodnevnih sati glasovalo je nešto manje od 460 tisuća od oko 2,3 milijuna registriranih birača.

Najmanji odziv zabilježen je u Banjoj Luci gdje je do 12 sati glasovalo tek 8,9 posto registriranih birača dok je u dijelu općine Drvar koji se nalazi na teritoriju Republike Srpske u istom razdoblju glasovalo čak 60 posto registriranih.

Lidija Korać je podsjetila da je takav odziv birača sličan onome na prethodnim općinskim izborima što ukazuje kako bi se na biralištima ipak moglo pojaviti više od trećine birača kako su to sugerirala ispitivanja javnog mnijenja obavljena tijekom rujna.

"Nadam se da ovo pokazuje kako se neće obistiniti tvrdnje da će glasovati saamo 30 do 35 posto registriranih birača", kazala je novinarima Korać.

Po podacima kojima raspolaže državno izborno povjerenstvo glasovanje se odvija bez posebnih poteškoća i bilo kakvih ozbiljnijih izgreda.

Biračka mjesta trebala bi biti zatvorena u 19 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙