FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: POLITIČKA GENETIKA UOČI IZBORA U BIH

ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - Poruka istraživanja genetskog kodaBošnjaka, Srba i Hrvata uoči izbora u BiH jest - glasajte svatko zasvoj gen, komentira sarajevsko "Oslobođenje" prikaz tog istraživanja ujednom zagrebačkom dnevnom listu.
ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - Poruka istraživanja genetskog koda Bošnjaka, Srba i Hrvata uoči izbora u BiH jest - glasajte svatko za svoj gen, komentira sarajevsko "Oslobođenje" prikaz tog istraživanja u jednom zagrebačkom dnevnom listu.

Spomenuto je istraživanje proveo institut za genetičko inženjerstvo iz Sarajeva u suradnji sa stručnjacima iz Splita i Banja Luke a njegov primarni cilj bilo je utvrditi redoslijed naseljavanja BiH, napominje sarajevski list.

Znanstvenici koji su radili na istraživanju potvrđuju da su utvrđene određene razlike između srpske, hrvatske i bošnjačke populacije ali su upozorili da su potrebne dodatne studije da bi dosadašnji rezultati bili više od spekulacije.

"'Jutarnjem listu' nisu potrebne (daljnje znanstvene) provjere da bi naznake 'određenih razlika interpretirali kao gotove činjenice", konstatira "Oslobođenje.

Ako ne glasate za svoj gen, riskirate degenerativno potomstvo koje može poželjeti živjeti u zajedničkoj državi s drugim bh. narodima, drugačijeg genetskog znaka, napominje "Oslobođenje", zaključujući da bi to možda ipak bio početak normalnog života u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙