FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 21 SAT

ZAGREB, 1. listopada (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 1. listopada (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac uručio je danas Goranu Ivaniševiću, povodom završetka aktivne teniske karijere, skulpturu "Pohvala ruci", rad akademskog kipara Mira Vuce.

"Ovu skulpturu Goranu uručujemo zbog njegovog promicanja sporta tijekom 15-godišnje karijere profesionalnog tenisača u kojoj je osvojio 22 ATP turnira u pojedinačnoj konkurenciji i 9 u igri parova, a 2001. i za njega najznačajniji, wimbledonski turnir. Pamtimo i njegove nastupe na olimpijskim igrama 1988., 1992., 1996. i 2000., a posebno onaj na OI u Barceloni u kojoj je bio naš stjegonoša i na kojoj je osvojio brončanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji i u paru s Goranom Prpićem. Goran je za svoje uspjehe dobio i najviša državna priznanja na području sporta, kao što je državna nagrada "Franjo Bučar" 1992. i odlikovanje Reda danice hrvatske s likom Franje Bučara 1994. Ovu skulpturu mu s ponosom uručujemo, jer je Goran za generacije mladih bio uzoran sportaš koji se uvijek isticao domoljubljem, poštenjem i čestitošću", istaknuo je ministar Primorac.

ISTANBUL - Vaterpolisti zagrebačke Mladosti u dvoboju su 3. kola skupine C kvalifikacija za Ligu prvaka u Istanbulu svladali slovenskog predstavnika Koper sa 16-2, te se i dalje nalaze na vrhu skupine s maksimalnih šest bodova, koliko ima i moskovski CSKA.

LONDON - Jedini preostali hrvatski predstavnik u nogometnim eurokupovima, zagrebački Dinamo svrstan je u treću jakosnu skupinu uoči ždrijeba skupina Lige UEFA koji će se održati u utorak, 5. listopada. Uz Dinamo, u trećoj jakosnoj skupinui nalaze se španjolski predstavnici Athletic iz Bilbaoa i Sevilla, švicarski Basel, francuski Sochaux, engleski Middlesbrough, nizozemski Utrecht i austrijski GAK. U najjaču, prvu jakosnu skupinu svrstani su Lazio, Parma, Feyenoord, Newcastle United, AEK, Stuttgart, Club Brugge i Rangers.

ZAGREB/SEUL - Hrvatske tenisačice Silvija Talaja i Sanda Mamić nisu se uspjele plasirati u polufinale WTA turnira u Seulu, koji se igra za nagradni fond od 140.000 dolara. Talaja je u četvrtfinalu igrala protiv Poljakinje Domachowske, koju je dobila prošle godine u 1. kolu turnira u Sopotu. Nakog gubitka prvog seta u tie-breaku, Talaja je uzvratila dobivši drugi set sa 6-2. No, u odlučujućem nije osvojila niti gem. Devetnaestogodišnja Sanda Mamić, kojoj je ovo bilo drugo četvrtfinale ove godine, odlično je krenula protiv Luksemburžanke Kremer. Dobila je prvi set. No, nakon toga Kremer je proigrala, te je nakon velike borbe dobila drugi set, da bi u trećem potpuno slomila hrvatsku tenisačicu, prepustivši joj tek jedan gem.

ZAGREB - Nakon duge i teške bolesti danas je Zagrebu u 45. godini umro poznati rukomeraš i rukometni djelatnik Vladimir Nekić. Nekić je rođen 15. ožujka 1959. u Sisku, gdje se i počeo baviti rukometom. Nastupao je za RK "Metalac", a kao jedan od najperspektivnijih rukometaša 1977. godine pristupa RK "Zagreb", za koji je igrao sve do 1990. godine, kada kao kapetan momčadi osvaja prvenstvo bivše države. Kao izuzetan rukometaš i čovjek Vlado Nekić je cijelo vrijeme svoje igračke karijere bio istinski vođa svojih suigrača. Po završetku aktivnog igranja u RK "Zagreb" preuzima odgovorne dužnosti, bio je tehniko kluba, sportskog direktor i trener. Javnost ga pamti i kao trenera hrvatske muške reprezentacije na Europskom prvenstvu u Španjolskoj 1996. godine. Na Olimpijskim igrama u Atlanti, kada je Hrvatska osvojila zlatnu medalju, Nekić je bio sportski direktor reprezentacije. Smrt ga je zatekla na dužnosti sportskog direktora RK "Zagreb".

GLASGOW - Vezni nogometaš škotskog prvaka Celtica Alan Thompson izbivat će s terena između četiri i šest tjedana zbog ozljede butnog mišića koju je zadobio tijekom dvoboja 2. kola Lige prvaka protiv Milana u srijedu.

BEOGRAD - Legenda srpskog nogometa Dragan Džajić podnio je ostavku na mjesto predsjednika Crvene zvezde nakon što se taj klub nije uspio kvalificirati u Ligu UEFA-e.

MADRID - Španjolski nogometni gigant Barcelona može se pohvaliti da ima navijačku skupinu čak i u španjolskom parlamentu. Naime, 50-ak parlamentarnih zastupnika, djelatnika u parlamentu, te novinara koji prate njihov rad jučer su utemeljili Barcelonin "Fan Club", a poseban gost bio je predsjednik Barcelone Joan Laporta.

"To je još jedan dokaz kako FC Barcelona nije samo nogometni klub", izjavio je Laporta koji ej ovaj događaj proglasio "povijesnim trenutkom parlamentarizma".

Počasno mjesto u ovom neobičnom "Fan Clubu" dobio je aktualni španjolski premijer Jose Luis Zapatero, također veliki navijač Barcelone.

ZAGREB - Nakon trogodišnje stanke, od 24. do 30. listopada ove godine hrvatskim cestama od Vukovara do Dubrovnika ponovno bi trebali voziti biciklisti. Deset godina nakon prvog izdanja utrke kroz Hrvatsku "Vukovar - Dubrovnik", želja je nekolicine biciklističkih entuzijasta da se tradicija koja je zamrla u proljeće 2001. obnovi. Glavni organizator utrke je Zagrebački biciklističi savez, a velika sredstva osiguralo je i pet hrvatskim ministarstava na čelu s ministarstvima mora, turizma, prometa i veza, te obrane.

VERONA - Bjelorus Kanstantin Sjucu osvojio je naslov svjetskog prvaka u cestovnom biciklizmu za vozače do 23 godine na Svjetskom prvenstvu u Veroni. Sjucu je 177 kilometara dugu stazu prešao za 4:33:33 sati. Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojio je Nizozemac Thomas Dekker sa 1:01 minuta zaostatka, dok je bronca pripala Dancu Madsu Christensenu sa 1:02 minuta slabijim vremenom. Od četvorice hrvatskih predstavnika u utrci najbolji je bio Ivan Sever na 32. poziciji sa 2:40 minuta zaostatka za Sjucom, Emanuel Kišerlovski je bio 82. sa 25:35 minuta zaostatka, dok Zvonimir Pokupec i Alan Dumić nisu završili utrku.

VERONA - Talijanske profesionalne biciklističke momčadi Saeco i Lampre spojit će se u jednu, te će zajednički nastupati već od sljedeće godine, objavili su čelni ljudi Saeca. Svoje mjesto u novoformiranoj momčadi, koja još uvijek nema novo službeno ime, zadržat će kapetani Saeca Damiano Cunego (pobjednik ovogodišnjeg "Gira d'Italia") i Gilberto Simoni (pobjednik "Gira" iz 2001. i 2003.), te kapetan Lamprea Igor Astarloa (svjetski prvak iz 2003.).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙