FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

pliva predala hzzo-u prijedlog sniženih cijena svojih lijekova

ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Uprave Plive HrvatskaMatko Bolanča izjavio je danas kako je ta kompanija prošloga petkapredala Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO) prijedlognovih cijena svojih lijekova na recept, koje su snižene u rasponu od10 do 17 posto.
ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Uprave Plive Hrvatska Matko Bolanča izjavio je danas kako je ta kompanija prošloga petka predala Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO) prijedlog novih cijena svojih lijekova na recept, koje su snižene u rasponu od 10 do 17 posto.

"Očekujemo da za tri do četiri tjedna počnemo pregovore s HZZO-om", rekao je Bolanča.

Pliva će u daljnjim pregovorima inzistirati da se sniženje cijena lijekova veže uz njihovu bržu naplatu, budući da je rok plaćanja HZZO-a dobavljačima već dosegnuo 220 dana.

Bolanča je ocijenio da mjere Ministarstva zdravstva za smanjenje potrošnje lijekova daju prve rezultate, pa se nazire stabilizacija tržišta lijekova.

U odnosu na prošlu godinu došlo je i do pomaka u radu Agencija za lijekove, koja sada u kraćim rokovima obavlja registraciju proizvoda. Neki Plivini lijekovi na registraciju su dosad čekali i po dvije godine, a u posljednje vrijeme na hrvatskom tržištu registrirano je pet novih lijekova, od kojih su četiri uvrštena na listu HZZO-a.

U Plivi su danas najavili da od sutra u ljekarnama počinje prodaja novog lijeka za erektilnu disfunkciju "Dinamiko", koji je klinički ekvivalent "Viagri".

Lijek će se izdavati samo putem liječničkog recepta i bit će 30 posto jeftiniji od Viagre.

U Plivi procjenjuju da probleme s erekcijom u Hrvatskoj ima oko 300 tisuća muškaraca starijih od 40 godina, pa godišnje od lijeka očekuju zaradu u visini 10 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙