FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UGOVOR O POTICANJU ULAGANJA IZMEĐU HRVATSKE I MAROKA

ZAGREB/CASABLANCA, 30. rujna 2004. (Hina) - Potpisivanjem Ugovora ouzajamnom poticanju i zaštiti ulaganja između Republike Hrvatske iKraljevine Maroko, završio je višednevni posjet hrvatskogagospodarskog izaslanstva, koje je predvodio državni tajnik zagospodarstvo u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništvaVladimir Vranković. Tijekom razgovora hrvatskog izaslanstva ipredstavnika više marokanskih ministarstava - industrije i trgovine,vanjskih poslova, financija i vanjske trgovine - istaknuta jeobostrana želja za jačanjem gospodarske suradnje između dvije zemlje,koja je na nižim razinama nego što to pružaju objektivne gospodarskemogućnosti, izvijestili su danas iz Ministarstva.
ZAGREB/CASABLANCA, 30. rujna 2004. (Hina) - Potpisivanjem Ugovora o uzajamnom poticanju i zaštiti ulaganja između Republike Hrvatske i Kraljevine Maroko, završio je višednevni posjet hrvatskoga gospodarskog izaslanstva, koje je predvodio državni tajnik za gospodarstvo u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Vladimir Vranković. Tijekom razgovora hrvatskog izaslanstva i predstavnika više marokanskih ministarstava - industrije i trgovine, vanjskih poslova, financija i vanjske trgovine - istaknuta je obostrana želja za jačanjem gospodarske suradnje između dvije zemlje, koja je na nižim razinama nego što to pružaju objektivne gospodarske mogućnosti, izvijestili su danas iz Ministarstva.

Tijekom posjeta Maroku od 25. do 30. rujna 2004. hrvatsko gospodarsko izaslanstvo održalo je prezentacije o hrvatskom gospodarstvu u Gospodarskoj komori Casablance i Federaciji udruge poslodavaca Maroka, posjetilo Agenciju za poticanje ulaganja, a održani su brojni pojedinačni razgovori između hrvatskih i marokanskih gospodarstvenika, kao i sastanci s marokanskim državnim tvrtkama s područja cestogradnje, željeznica i energetskog sektora. Potpisan je i ugovor RIZ Odašiljača s marokanskom državnom televizijom i radijem, vrijedan 3,5 milijuna eura.

Marokansko gospodarstvo je u razvoju, u uzlaznom trendu, ima potrebu za infrastrukturnim ulaganjima, što daje velike mogućnosti hrvatskim tvrtkama koje već imaju iskustva u cestogradnji, stanogradnji, izgradnji energetskih sustava i istraživanju nafte i plina, ocijenio je Vranković. Napomenuo je da je Maroko zemlja s niskom inflacijom i dobrom financijskom stabilnošću, odnosno sve poslovne projekte prate bankarski sustavi čime je zagarantirana sigurnost naplate.

U sklopu posjeta potpisan je i Sporazuma između HBOR-a i marokanske Agencije za osiguranje izvoza, čime je stvorena dodatna financijska potpora hrvatskim tvrtkama, koje žele plasirati svoje robe i usluge na marokansko tržište.

Vranković ističe i da je marokanska strana posebno zainteresirana za zajednički nastup hrvatskih i marokanskih gospodarstvenika na trećim tržištima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙