FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POLJOPRIVREDNICI BIH PRIJETE PROSVJEDIMA

MOSTAR, 30. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Udruge poljoprivrednikaBosne i Hercegovine Ranko Bakić uputio je otvoreno pismo predsjednikuVlade Republike Srpske Draganu Mikereviću i ministru trgovine BiHDraganu Doki u kojem je optužio Hrvatsku i Srbiju i Crnu Goru zamonopol na tržištu BiH, zatraživši poduzimanje hitnih mjera tezaprijetivši prosvjedima, piše u svom izdanju od četvrtkabosanskohercegovačko izdanje Slobodne Dalmacije.
MOSTAR, 30. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Udruge poljoprivrednika Bosne i Hercegovine Ranko Bakić uputio je otvoreno pismo predsjedniku Vlade Republike Srpske Draganu Mikereviću i ministru trgovine BiH Draganu Doki u kojem je optužio Hrvatsku i Srbiju i Crnu Goru za monopol na tržištu BiH, zatraživši poduzimanje hitnih mjera te zaprijetivši prosvjedima, piše u svom izdanju od četvrtka bosanskohercegovačko izdanje Slobodne Dalmacije.

Bakić je zatražio žurno rješenje pokrivenosti uvoza izvozom pri razmjeni roba s Republikom Hrvatskom te s državnom zajednicom Srbije i Crne Gore, zaprijetivši da će u suprotnom poljoprivrednici u BiH biti prinuđeni izići na ulice i prosvjedovati.

"U više navrata smo upozoravali na pogubne brojke pokrivenosti uvoza izvozom pri razmjeni robe s Hrvatskom i Srbijom i Crnom Gorom, te ukazivali na činjenicu da BiH ovakvim pristupom ugovorima o slobodnoj trgovini izvozi samo novac i to u velikim količinama", navodi se u Bakićevu otvorenom pismu.

Također se dodaje kako se za "1 (jednu) konvertibilnu marku (oko 0,5 eura) izvoza, uveze 4,5 konvertibilnih maraka (oko 1,2 eura) iz Republike Hrvatske i nešto više od 2 konvertibilne marke (oko jedan euro) iz Srbije i Crne Gore".

Ovo je još jedan u nizu javno izraženih nezadovoljstava vodstva udruge poljoprivrednika BiH koje okuplja poljoprivrednike iz oba bosanskohercegovačka entiteta zbog, po njihovu mišljenju, neravnopravnog tretiranja domaće poljoprivredne robe u odnosu na robu uvezenu iz dvije susjedne zemlje. Ova udruga optužuje aktualnu vlast u BiH i u oba njena entiteta da omogućavaju nelojalnu konkurenciju između domaće i uvozne robe. Takva nelojalna konkurencija, kako su više puta upozoravali iz udruge, omogućava poticanje šverca robom iz susjednih zemalja, na štetu domaćih proizvoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙