FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koncert na Varaždinskim baroknim večerima

VARAŽDIN, 24. rujna 2004. (Hina) - U sklopu 34. Varaždinskih baroknihvečeri u Koncertnoj dvorani palače Erdoedy večeras su koncert održalisopranistica Lidija Horvat-Dunjko i lutnjist Edin Karamazov.
VARAŽDIN, 24. rujna 2004. (Hina) - U sklopu 34. Varaždinskih baroknih večeri u Koncertnoj dvorani palače Erdoedy večeras su koncert održali sopranistica Lidija Horvat-Dunjko i lutnjist Edin Karamazov.

Na rasporedu su bila djela Claudia Monteverdija (1567.-1643.), Giovannija Girolamoa Kapspergera (oko 1580.-1651.) i drugih skladatelja.

Sopranistica Lidija Horvat-Dunjko dobila je brojne državne i međunarodne nagrade i priznanja, među kojima i odličje Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića. U svojoj je uspješnoj karijeri imala više od 30 velikih opernih uloga u zemlji i inozemstvu.

Članica je nekoliko baroknih ansambala, a hrvatski i inozemni skladatelji posvetili su joj svoja djela. Docentica je na zagrebačkoj Glazbenoj akademiji.

Gitarist i lutnjist Edin Karamazov do 17. godine osvojio je prve nagrade na četirima velikim gitarističkim natjecanjima. Održava recitale u uglednim svjetskim koncertnim dvoranama, a sudjeluje i na europskim i američkim festivalima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙