FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koncert varaždinskog Komornog orkestra

VARAŽDIN, 25. rujna 2004. (Hina) - U sklopu 34. Varaždinskih baroknihvečeri, varaždinski Komorni orkestar večeras je u varaždinskomHrvatskom narodnom kazalištu održao koncert pod umjetničkim vodstvomviolinistice Catherine Mackintosh, a kao solisti nastupili susopranistica Tamara Selbinger i bariton Alen Ruško.
VARAŽDIN, 25. rujna 2004. (Hina) - U sklopu 34. Varaždinskih baroknih večeri, varaždinski Komorni orkestar večeras je u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu održao koncert pod umjetničkim vodstvom violinistice Catherine Mackintosh, a kao solisti nastupili su sopranistica Tamara Selbinger i bariton Alen Ruško.

Na večerašnjem programu bila su djela Georgea Fridricha Handela, suita iz opere Alcina te uvertira opere Alcina i druga djela.

Sopranistica Tamara Selbinger diplomirala je i poslijediplomski studij završila na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u razredu profesorice Zdenke Žapčić. Za najbolji diplomski koncert primila je Nagradu "Marija Borčić". Ima status solistice u zagrebačkom HNK, a stalna je članica Hrvatskog baroknog ansambla.

Alen Ruško diplomirao je na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u razredu profesorice Snježane Bujanović-Stanislav. Djeluje u opernom zboru zagrebačkog HNK, član je ansambla vokalnih solista "Madrigal" i surađuje s više zagrebačkih crkvenih zborova.

Violinistica i dirigentica Catherine Mackintosh dugi niz godina bila je koncertni majstor ansambla Academy of ancient music. Sada vodi Purcell kvartet, a uz uspješnu karijeru podučava barokne i klasične violine i viole na Londonskom kraljevskom glazbenom koledžu te Kraljevskoj škotskoj akademiji i drami u Glasgowu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙