FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NA JAVNOJ DRAŽBI VARAŽDINSKE BURZE PROMET 8,38 MILIJUNA PRAVA

ZAGREB, 29. rujna 2004. (Hina) - NA JAVNOJ DRAŽBI VARAŽDINSKE BURZEPROMET 8,38 MILIJUNA PRAVA
ZAGREB, 29. rujna 2004. (Hina) - NA JAVNOJ DRAŽBI VARAŽDINSKE BURZE PROMET 8,38 MILIJUNA PRAVA

HINA - Financijski servis

U drugom dijelu 34. javne dražbe za prava održanom danas na Varaždinskoj burzi prodano je 16 udjela iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP), dok ukupni promet u oba dijela dražbe iznosi 8,38 milijuna prava, priopćila je Varaždinska burza.

Najveći interes prema broju prijavljenih kupaca u drugom dijelu dražbe (4), ali i broju ponuda (53) iskazan za dionice Mlinara iz Križevaca koje su prodane po 274 posto višoj cijeni u odnosu na početnu, što je ujedno i najveći porast cijene.

Drugi najveći porast, od 101 posto, kao i drugi najveći broj ponuda (26) ostvarile su dionice Punta Skale iz Zadra.

Javna dražba održana je na temelju HFP-ova poziva na javnu dražbu za prodaju dionica i udjela iz portfelja HFP-a namijenjenih za pokriće kapitalnih izdataka Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka te Ministarstva pravosuđa.

Prvi dio dražbe održan je u ponedjeljak, a na njemu je prodano 13 udjela iz portfelja HFP-a pri čemu je ostvaren promet od 814 tisuća prava.

Ukupno su na javnoj dražbi bili ponuđeni udjeli u 57 dioničkih društava iz portfelja HFP-a, a trgovano je sa udjelima u 29 tvrtki. Ukupna vrijednost prodanih udjela prema inicijalnim cijenama je 7,53 milijuna kuna.

Najveći postotak u temeljnom kapitalu od 36,28 posto, prodan je kod tvrtke Luka Tranzit iz Osijeka.

Ovotjedna dražba za prava iz portfelja HFP-a bila je 26. u nizu dražbi na kojima se dionice i udjeli iz portfelja HFP-a prodaju s ciljem pokrića kapitalnih izdataka dvaju ministarstava. Društva su nuđena po početnoj cijeni od 25 posto od nominalne vrijednosti, a ona koja se uzastopno ponavljaju po početnoj cijeni od 10 posto od nominalne vrijednosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙