FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRODANO 13 UDJELA IZ PORTFELJA HFP-A NA DRAŽBI ZA PRAVA

ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - PRODANO 13 UDJELA IZ PORTFELJA HFP-ANA DRAŽBI ZA PRAVA
ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - PRODANO 13 UDJELA IZ PORTFELJA HFP-A NA DRAŽBI ZA PRAVA

HINA - Financijski servis

Na prvom dijelu 34. javne dražbe za prava održanom danas na Varaždinskoj burzi, ukupno je prodano 13 udjela iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP), priopćila je Varaždinska burza.

Prodajom tih udjela ostvaren je promet od 814 tisuća prava, što je 42,73 posto više u odnosu na vrijednost prodanih udjela prema početnim cijenama po kojima su ponuđeni na prodaju.

Najveći interes prema broju prijavljenih kupaca (3), ali i broju ponuda (34) iskazan je za dionice Hotela Excelsior Dubrovnik koje su prodane po 132 posto višoj cijenu u odnosu na početnu, što je ujedno i najveći porast cijene.

Drugi najveći porast od 84 posto kao i drugi najveći broj ponuda (22) ostvarile su dionice Geoprojekta Buzet.

Više od 5 posto temeljnog kapitala prodano je kod tvrtki Gradina iz Korčule (7,89 posto) i Big toys d.d. iz Potpićana (5,02 posto).

Neka od dioničkih društava s najvišim iznosom ukupne nominalne vrijednosti ponuđenih dionica bila su danas Dalit Daruvar (22,46 milijuna kuna), Herbos Sisak (8,56 milijuna kuna), osječka Autoreparatura (5,72 milijuna kuna), zagrebački Informator (3,85 milijuna kuna), Chromos organske boje (3,11 milijuna kuna) itd.

Današnji prvi dio javne dražbe održan je na temelju HFP-ova poziva na javnu dražbu za prodaju dionica i udjela iz portfelja HFP-a namijenjenih za pokriće kapitalnih izdataka Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka te Ministarstva pravosuđa.

To je 26. u nizu dražbi na kojima se dionice i udjeli iz portfelja HFP-a prodaju s ciljem pokrića kapitalnih izdataka tih ministarstava.

Društva se nude po početnoj cijeni od 25 posto od nominalne vrijednosti, a ona koja se uzastopno ponavljaju nude se po početnoj cijeni od 10 posto od nominalne vrijednosti. Vlasništvo nad ponuđenim dionicama i udjelima mogu steći isključivo imatelji prava na dodjelu dionica i udjela iz portfelja HFP-a.

Na današnjem prvom dijelu javne dražbe, od ukupno 57 ponuđenih društava, dražbovalo se za 30 prvih s popisa iz poziva HFP-a. Udjeli u preostalih 27 društava bit će predmet drugoga dijela javne dražbe u srijedu, 29. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙